Hartpatiëntjes bezoeken Oliver Twist

06-10-2016 Gezond Redactie

Foto: Theater aan de Schie

SCHIEDAM - Oliver Twist. Dat moet zondag over een week een 'vrije en verrassende voorstelling voor het hele gezin' worden. Maar wel met bijzondere gasten in het Wennekerpand.

Muziektheater Eccola brengt het stuk ten tonele. Het wordt zeker een bijzondere voorstelling: ter gelegenheid van de uitreiking van de Tikki Ring geeft Eccola tachtig vrijkaarten voor de voorstelling weg aan de patiëntjes, broertjes, zusjes en ouders van de patiëntjes van de cardiologie-afdeling van het Sophia Kinderziekenhuis. De Tikkie Ring met Tikkies helpt kinderen met een hartafwijking hun ervaringen te verwerken.T wintig patiëntjes zijn speciaal uitgekozen om samen met hun vader, moeder, boertje of zusje naar de voorstelling te komen. Allen verkleed in de stijl van Oliver Twist.

Het stuk dat dienst naam draagt, gebaseerd op het ontroerende verhaal van Charles Dickens, is doorvlochten met songs uit de musical van Lionel Bart. Alle kinderen zijn uitgenodigd om verkleed naar de voorstelling te komen, in de stijl van Oliver Twist. Na afloop is er een moment om op de foto te gaan met één van de spelers.

Kaarten voor Oliver Twist, te zien in het het Wennekerpand en uitgevoerd door Eccola in een regie van Ellen van Etten, kosten tien euro en zijn te koop aan de kassa van het Theater aan de Schie of online via de website van het theater.

Gerelateerd
Reacties