HCS bant roken uit verenigingsleven

11-06-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM - HC Schiedam is vanaf deze week rookvrij, met uitzondering van een aangewezen rookplek achter het clubhuis. Dat meldt de hockeyclub zelf.

HC Schiedam telt ruim achthonderd jeugdleden en trekt daar conclusies uit. "Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt HC Schiedam aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden." De club wil hiermee kinderen (en oudere leden) beschermen tegen de verleiding om zelf te gaan roken en 'het schadelijke meeroken'.

Roken kan op de vereniging voortaan alleen nog op een aangewezen rookplek, buiten het zicht achter het clubhuis te roken, aldus de vereniging. "De entree, langs de lijn, de tribune en het terras zijn rookvrij." HCS trekt deze streep in de wetenschap dat uit een enquête onder de leden vorig jaar bleek dat ruim driekwart instemde met een rookvrij beleid. "Dit initiatief van HC Schiedam wordt dus breed gedragen en werd met veel enthousiasme ontvangen", aldus het verenigingsbestuur in een mededeling.

Afgelopen vrijdag ging het nieuwe beleid in. "Samen met de jongste jeugd werd een asbakkenestafette gedaan, waarna de asbakken definitief de prullenbak in konden. Ook was er een spandoekenwedstrijd: wie kon het mooiste spandoek maken om te laten zien hoe fijn het is dat HC Schiedam rookvrij is geworden?" Het team ME7 was de winnaar, 'met hun mooie wolk met frisse lucht'; zij gingen er met de prijs vandoor.