Heilig Hartkerk opengesteld in laatste week

08-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De Heilig Hartkerk in de Gorzen is begonnen aan zijn laatste week als katholieke kerk. De kerkdeuren staan daarom vandaag en de komende dagen wijd open.

Aanstaande zondag wordt de Gorzenkerk aan de eredienst onttrokken, zoals formeel het niet langer als kerkgebouw gebruiken van een kerk wordt genoemd. In het geval van de Gorzenkerk is dat niet helemaal het geval: het gebouw wordt sinds enige tijd ook gebruikt door een pinkstergemeente.

Maar de katholieke gemeenschap trekt uit de kerk en maakt de overstap naar de Singelkerk. Om parochianen en omwonenden en andere geïnteresseerden de gelegenheid te bieden de kerk nog een keer van binnen te zien, afscheid te nemen van vertrouwde plekken of gewoontes, een kaarsje op te steken, nog even herinneringen op te halen en bij te praten, is de kerk vandaag tot twaalf uur open. Ook morgen, donderdag en vrijdag is dat het geval. Op Open Monumentendag, zaterdag, is de kerk van tien tot drie te bezichtigen. Voor de slotviering op zondag moeten mensen die deze willen bijwonen zich opgeven.



Gerelateerd