Hela mensen opgelet, we bewegen met jullie in de flat

03-04-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Gisterochtend werd er op het Louis Zimmermanplein gegymnastiekt. Dat gebeurde door de sportcoaches van Lekker Bezig Schiedam en 'twintig tot dertig' mensen die zij meekregen in hun enthousiasme. De meesten van hen stonden op het balkon, hun eigen balkon.

Opgesteld voor een van de flats van Groenoord deden de sportcoaches een kleine twintig minuten verschillende oefeningen, geschikt voor fanatieke sporters maar vooral voor mensen die niet zo veel bewegen. Doel was in een tijd waarin mensen veelal thuis blijven en weinig bewegen, de hartslag toch even omhoog te krijgen.

Corné op 't Hof was een van de sportcoaches en is enthousiast over deze eerste gymnastieksessie. Hij is blij dat zo veel mensen meededen; van hem is de schatting van het aantal deelnemers. Staand op hun balkon.

Het was nog net niet als Herman van Veen, die 'met tien met twintig duizend mensen' de oplettende mensen uit de flat zong. Deze mensen bleven in de flat. En besloten met een dankbaar applaus na afloop voor de organisatoren. Op 't Hof wijst graag ook op de betrokkenheid van Sportinstituut Schiedam, Dock en het WOT bij het initiatief, dat de komende dagen en weken geregeld vervolg zal krijgen.Gerelateerd