Het 'kleine lieve kerkje' onttrokken aan eredienst

03-09-2020 Gezond Redactie

Lidwien Meijer neemt de altaardwaal van het altaar, ten teken van het verlies van de functie voor de eredienst; de kaarsen zijn gedoofd; foto's: St.Jan-Visitatie


SCHIEDAM – ‘Het kleine lieve kerkje’ is niet meer. De Sint Jan de Doper-Visitatiekerk in de Mgr. Nolenslaan werd afgelopen zondag onttrokken aan de katholieke eredienst.

Dat gebeurde in een bijzondere liturgische viering, onder leiding van vicaris Lex van Deelen, die dat deed namens de bisschop van Rotterdam. Aanwezig was de kerkgemeenschap, die nog net in de kerk paste; de capaciteit was om Coronaredenen teruggebracht tot zestig plaatsen.

Aan het eind van de viering werden enkele voorwerpen die typerend zijn voor de katholieke eredienst de kerk uitgedragen. Zij zullen komend weekend worden binnengedragen in de basiliek H. Liduina – OLV. Rozenkrans aan de Singel. De geloofsgemeenschap van de Nolenslaan maakt al onderdeel uit van parochie De Goede Herder en gaat voortaan kerken in de basiliek. Op 13 september wordt ook de Heilig Hartkerk aan de eredienst onttrokken. In Schiedam blijft dan naast de Singelkerk alleen de Jacobuskerk in Kethel over als katholieke kerk.

Het was een mooie en verdrietige viering, vertelt een deelneemster, Lidwien Meijer, in het verleden als beroepskracht aan de kerk verbonden. Er werd een traantje gelaten. Op 16 augustus was de sfeer anders; toen had de kerkgemeenschap juist in een speciale viering zijn dankbaarheid geuit voor 21 jaar kerken in dat kleine lieve kerkje.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date