Categorieën

Service

Hoge ambtenaar WVC naar Franciscus Vlietland

Hoge ambtenaar WVC naar Franciscus Vlietland
Politiek

Hoge ambtenaar WVC naar Franciscus Vlietland

  • Redactie
  • 13-11-2016
  • Politiek
Hoge ambtenaar WVC naar Franciscus Vlietland

Vlietland lijkt uitgekleed te worden...

SCHIEDAM – Minister Edith Schippers zendt dinsdag een van haar hoogste ambtenaren naar Schiedam. Deze ambtenaar van WVC zal zich verstaan met meerdere partijen om een beeld te krijgen van de feitelijke situatie rond de tijdelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Vlietland Ziekenhuis. 
De hoge ambtenaar heeft een gesprek met de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland in zijn agenda staan, alsmede gesprekken met de huisartsen, de verloskundigen en een delegatie van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Nissewaard (waar Spijkenisse onder valt). Onder deze betrokkenen bestaat grote weerstand tegen de tijdelijke sluiting van de SEH tijdens de nachtelijke uren. Ze vinden het onverantwoord dat de inwoners van deze gemeenten voor spoedgevallen helemaal naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam moeten.

Volgens het ziekenhuisbestuur komt het door personeelsgebrek. Het bestuur wil de beschikbare capaciteit ’s nachts concentreren op de SEH in Rotterdam.
Maar deze omstreden visie staat niet op zichzelf. Eerder besloot Franciscus Gasthuis & Vlietland om de kraamzorg in het Schiedamse ziekenhuis te sluiten. Daarmee werd de ‘ziel’ uit het ziekenhuis weggesneden, was de felle kritiek van onder anderen bestuursvoorzitter Chris Oomen van DSW Zorgverzekeraar.