Hospice De Margriet ontvangt laatste cheque

21-10-2016 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft in het kader van haar 25-jarig jubileum, eerder dit jaar al vijf organisaties verrast met een extra donatie. Afgelopen vrijdag overhandigde het Fonds de zesde en tevens de laatste cheque met een bedrag van € 10.000 aan Hospice De Margriet in Vlaardingen.

“Hospice de Margriet is enkele jaren geleden gerealiseerd en een belangrijke aanvulling op de reeds bestaande zorg in het gebied Nieuwe Waterweg Noord. Dankzij de inzet van het bestuur, professionals en maar liefst zeventig vrijwilligers is de hospice een plek die warmte en geborgenheid uitstraalt”, vertelde Fonds-directeur John Massaar tijdens de overhandiging. Daarbij lichtte de directeur ook toe dat het Fonds vooral projecten steunt en in die zin de hospice een bijzondere plaats inneemt in het donatiebeleid van het Fonds. “Projecten komen bij een hospice natuurlijk minder vaak voor. Het Fonds heeft echter gezien en gehoord dat de hospice onafgebroken in alle stilte enorm goed werk doet. In onze ogen is deze donatie dan ook meer dan verdiend!”

Totaal verrast

De aanwezige bestuursleden van de hospice waren totaal verrast met dit goede bericht. Voorzitter Ben van der Velde nam de cheque in ontvangst en reageerde blij met de woorden: “Dit hadden we niet zien aan komen! We zijn blij verrast met de cheque die wij los van het welkome geldbedrag vooral zien als waardering voor het functioneren van Hospice De Margriet”.

Op de vraag of het bestuur al een idee had waaraan zij de 10.000 euro willen gaan besteden, kwamen direct meerdere suggesties. De meeste ideeën hadden te maken met het investeren in de zeventig vrijwilligers die bij Hospice De Margriet werken. “De vrijwilligers zijn ons werkkapitaal; zij vormen de basis van ons bestaan. En wij vragen veel van de vrijwilligers! Van complementaire zorg tot het inschenken van drankjes. Van zware gesprekken tot tuinieren. De extra donatie zullen wij dan ook zeer waarschijnlijk besteden aan trainingen, presentaties en een extra gebaar naar en voor onze vrijwilligers”, aldus Ben van der Velde.

Extra steuntje in de rug

Dit jaar beloonde het Fonds zes organisaties met een extra donatie. Het geldbedrag is bedoeld als extra steuntje in de rug om hun goede werkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren. Eerder dit jaar kregen de Kroepoekfabriek (Kunst en cultuur), het PronovaCollege (Educatie), Myosotis Maassluis (Maatschappelijk welzijn), de YETS Foundation (Sport en vrije tijd)  en de Federatie Broekpolder (Natuur en milieu) een cheque uitgereikt.

Gerelateerd