Huisartsen beginnen met vaccineren in instellingen

19-02-2021 Gezond Redactie

Prikken op de eerste dag dat de mobiele teams onderweg waren; foto's: HAP De eerste prikken gezet doro


SCHIEDAM - Mobiele prikteams zijn gisteren vanuit de huisartsenpost Schievliet op pad gegaan om Schiedamse ouderen en gehandicapten te vaccineren tegen Corona. Zij werken daarbij samen met de huisartsenpost Westland.

Het is de bedoelling in twee weken zeventienhonderd mensen in te enten. Dat gebeurt op 85 locaties in de regio Westland, Schieland en Delfland, zoals instellingen voor gehandicaptenzorg en verzorgingshuizen. Het gaat om bewoners die, ook al wonen ze in een instelling, nog een eigen huisarts hebben.

Ook vandaag is er geprikt. De mobiele prikteams die dit doen bestaan uit een huisarts, een doktersassistente en een medewerker die de registratie bijhoudt. ”Het is een enorme organisatie om in korte tijd zoveel mogelijk mensen te vaccineren op zo’n groot aantal locaties,” aldus Mark van Lier van HAP Westland. Gelukkig is het enthousiasme om deel te nemen aan een prikteam groot, zo constateert hij. Zodoende konden er enkele vaste prikteams gevormd worden.

Voor de organisatie van de mobiele prikteams hebben Zorgorganisatie Eerste Lijn, Kring WSD en Huisartsenposten Westland en Schievliet samengewerkt.



Gerelateerd