Huisartsen bieden brief aan op Giessenbrug

10-05-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM / ROTTERDAM - Vertegenwoordigers van Franciscus Gasthuis & Vlietland nemen morgenavond een brandbrief in ontvangst van de huisartsen uit het Waterweggebied. Dit gebeurt op een logisch onlogische plaats: op de Giessenbrug.

In navolging van de verloskundigen uit de Waterwegregio, hebben de huisartsen een open brief geschreven aan de raad van bestuur van het ziekenhuis. Het betreft de verhuizing van de kraamafdeling en de kindergeneeskunde naar Rotterdam. Ook de huisartsen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zien dit helemaal niet zitten.

De ziekenhuisdirectie heeft aangegeven de brief in ontvangst te willen nemen.

Dit gebeurt op de Giessenbrug, bijna precies tussen het Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland. De huisartsen kiezen voor deze plek omdat juist de Giessenbrug hen zorgen baart. De brug vormt een flessehals in het verkeer tussen de Waterwegsteden en Rotterdam en kan daarmee een gevaarlijke sta-in-de-weg zijn voor vrouwen die op bevallen staan.

Behalve het aanbieden van de brief, zal ook een kleinschalige actie gevoerd worden - kleinschalig in verband met de veiligheid. Dit onder het motto: we gooien het kind niet met het badwater weg.
Gerelateerd