Categorieën

Service

Huisartsen breken met Franciscus

Huisartsen breken met Franciscus
Nieuws

Huisartsen breken met Franciscus

  • Redactie
  • 20-10-2016
  • Nieuws
Huisartsen breken met Franciscus
SCHIEDAM - De huisartsen in de regio overwegen een andere locatie te zoeken voor de huisartsenpost, nu nog ondergebracht in het Franciscus Vlietland. Dit op de kortst mogelijke termijn. De huisartsen, samenwerkend in de Huisartsenkring Westland Schieland Delfland en Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord zijn gepikeerd over de wijze van samenwerken en communiceren van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Er is geen overleg geweest over de nachtsluiting van de Spoedeisende Hulp tussen Franciscus Gasthuis & Vlietland en de huisartsen in de regio, aldus de huisartsen. Overleg zal er ook de komende tijd niet komen.

"De raad van bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft ons gisteren voor het eerst op de hoogte gesteld van zijn beslissing om per 1 november 2016 de SEH, locatie Vlietland, van 21.00 uur – 08.00 uur te sluiten. Wij zijn door dit bericht volledig overvallen", aldus de huisartsen.

In het persbericht dat door het ziekenhuis werd uitgegeven, wordt volgens de samenwerkende artsen 'de indruk gewekt dat er overleg is geweest en dat er al afstemming heeft plaatsgevonden om deze noodmaatregel door de huisartsen te laten opvangen'. "Dit is echter geenszins het geval. Er is geen enkele afspraak hierover gemaakt." Zie voor de berichtgeving gisteren dit  artikel.

De huisartsen stellen zich door deze wijze van samenwerken en communiceren genoodzaakt te zien al het bestuurlijk overleg over de organisatorische wijzigingen met het ziekenhuis, volledig te staken. Verder zeggen zij serieus te overwegen op zoek te gaan naar een ander onderkomen voor de huisartsenpost, nu nog 'inpandig' gevestigd in het Franciscus Vlietland.