Huisartsenposten in Schiedam en Delft fuseren

19-12-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De Huisartsenposten Delft en Nieuwe Waterweg-Noord fuseren. Toch.

Op 1 januari gaan de organisaties achter de huisartsenposten in Delft en Schiedam samen. Zij gaan verder onder de naam Huisartsenposten Schievliet. De twee huisartsenposten in Delft en Schiedam - gevestigd 'in' maar toch los van het Franciscus Vlietland - blijven beide bestaan.

Eerder was er ook al sprake van een fusie van de twee huisartsenposten, samen met de collega's in het Westland. Die werd echter geblokkeerd door de huisartsen in het Westland. Zie dit artikel.

De huisartsenposten bundelen naar eigen zeggen de krachten om toekomstbestendige huisartsenzorg tijdens de avonden, nachten en weekenden te waarborgen. "Met de sterke nieuwe organisatie, waarin volgens de nieuwste inzichten wordt gewerkt, zijn de randvoorwaarden gecreëerd voor optimale patiëntenzorg, ondersteuning van de huisartsen en samenwerking met partners in de regio", aldus de nieuwe combinatie.

Vanaf 2 januari is informatie over de gefuseerde huisartsenposten te vinden op I: www.HAPSchievliet.nl. De telefoonnummers van de huisartsenposten in Delft en Schiedam veranderen niet.

De huisartsenposten in Delft en Schiedam zijn buiten kantoortijden te bereiken indien er sprake is van een niet-levensbedreigend medisch spoedgeval en er dringend
hulp nodig is van een huisarts.Gerelateerd