Infecties in Schiedam lopen minder terug dan elders

11-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het RIVM meldt 25 nieuwe besmettingen met Corona in Schiedam. Anders dan bijvoorbeeld in Vlaardingen en Maassluis betekent dat een beperkte teruggang ten opzichte van het aantal nieuwe dagelijkse infecties afgelopen week.

Er werd volgens de gegevens een Schiedammer of Schiedamse opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van hun Coronaklachten. Niemand in de stad stierf als gevolg van de virusinfectie.

In heel Nederland lijkt sprake van een echte terugloop van het aantal nieuwe Corona-infecties. Na de 7521 van zaterdag werden er zondag 6704 nieuwe positieve tests gemeld, gisteren 5910 en vandaag 5586.

Het aantal ziekenhuisopnames loopt uiteraard achter op de ontwikkeling van het aantal besmettingen. Na de 183 opnames die gisteren werden gemeld, zijn dat er vandaag 255. Mogelijk speelt hier een mindere registratie in het weekend een rol.

Naar de Intensive Care gingen 29 mensen (gisteren 38). Er zouden nu 2480 mensen in het ziekenhuis liggen vanwege Corona, zeven minder dan gisteren gemeld.

Het aantal mensen met Corona dat overleed en vandaag wordt gemeld is flink hoger dan afgelopen dagen: 44 (tegen zeventien gisteren en vier eergisteren). In het land zijn nu in ieder geval 17.383 mensen met – bewezen – Corona overleden.Gerelateerd