Categorieën

Service

Informatieavond vrijwilligerswerk palliatieve terminale zorg

Informatieavond vrijwilligerswerk palliatieve terminale zorg
Gezond

Informatieavond vrijwilligerswerk palliatieve terminale zorg

  • Advertentie
  • 16-09-2019
  • Gezond
Informatieavond vrijwilligerswerk palliatieve terminale zorg

Foto:


SCHIEDAM - Iedereen die meer wil weten over het betekenisvolle vrijwilligerswerk in de palliatief terminale zorg is van harte welkom tijdens de informatieavond op 30 oktober aanstaande in het Zonnehuis te Vlaardingen. En voor diegenen die serieus overwegen vrijwilliger te worden, start er In januari 2020 weer een basisscholing.

Wat is palliatieve terminale zorg?

Palliatieve terminale zorg is zorg voor mensen die zó ziek zijn, dat zij op niet al te lange termijn zullen overlijden aan hun ziekte, thuis of in een hospicevoorziening. Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in de ondersteuning van deze mensen en hun naasten.

Informatieavond

Op 30 oktober houdt het Netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg Noord van half acht tot negen uur een informatieavond in het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 tin Vlaardingen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf zeven uur 's avonds. 
Tijdens deze avond informeren we u graag over wat dit bijzondere vrijwilligerswerk inhoudt. Er is daarnaast volop gelegenheid om vragen te stellen. Alle organisaties uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die deze specifieke vorm van zorg bieden, zoals hospice De Margriet, palliatieve unit Mathilde van het Zonnehuis en de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ-NWN, voor de inzet van vrijwilligers bij mensen thuis), zijn deze avond vertegenwoordigd en staan u graag te woord.

Basisscholing

In januari 2020 start de basisscholing voor nieuwe vrijwilligers. De scholing vindt gedurende zeven tot negen weken één dagdeel per week plaats.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden voor de scholing of de informatieavond neemt u contact op via E: [email protected] of T: 06-51175006 (coördinator VPTZ-NWN).

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →