Irado vraagt om goed doel voor taxus-opbrengst

20-10-2015 Gezond Redactie

SCHIEDAM / VLAARDINGEN - De actie om taxussnoeisel in te zamelen heeft in Schiedam € 462,50 opgeleverd voor de strijd tegen kanker. In Vlaardingen was dit € 150,00. Deze bedragen worden door Stichting Vergroot de Hoop gedoneerd aan een goed doel. Irado roept inwoners via haar Facebookpagina  op een goed doel aan te dragen.

Inwoners van Schiedam en Vlaardingen kunnen via de Facebookpagina  van Irado tot 1 november suggesties doen aan welk goed doel de donatie kan worden gericht. Voorwaarde is wel dat het ten goede komt van een erkende organisatie of instelling die zich op enigerlei wijze met de preventie, behandeling en/of bestrijding van kanker bezighoudt.

Afgelopen zomer werden inwoners van de twee steden opgeroepen om al het taxussnoeisel naar het afvalbrengstation van Irado te brengen. Zo werd meegeholpen in de strijd tegen kanker: elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. Organisator Stichting Vergroot de Hoop doneert per ingezamelde kubieke meter een bedrag aan een organisatie of instelling die werkt rond kankerpreventie, -behandeling of -bestrijding. In Schiedam is 9,25 m3 en in Vlaardingen 3m3 opgehaald. Meer informatie: VergrootdehoopGerelateerd