Irado zoekt vrijwilligers Voorbeeldtuinen en theetuin

25-07-2020 Gezond Advertentie


SCHIEDAM - Irado zoekt vrijwilligers, voor de Voorbeeldtuinen en de theetuin van de Groene Raat.

Het gaat om vrijwilligers die (jaarrond) willen helpen bij het onderhoud van de Voorbeeldtuinen en die willen helpen bij de theetuin, met name in de zomer. Ideaal voor wie van de buitenlucht houdt, en van mensen.

In de Voorbeeldtuinen van voorlichtingscentrum de Groene Raat aan de Harreweg doen bezoekers inspiratie en ideeën op voor hun eigen tuin. Er zijn verschillende voorbeeldtuinen te vinden, zoals een boerentuin, een ecologische moestuin en een vlindertuin. Voor hulp bij het onderhouden van deze tuinen zoekt Irado 'enthousiaste vrijwilligers'.

Ook worden nijvere handen gevraagd om bij te staan in de theetuin bij de Groene Raat. Die is geopend op woensdag- en zondagmiddag (van twaalf tot vier) en biedt bezoekers en passanten de gelegenheid een kop koffie of thee te drinken. Die worden ook geserveerd door de vrijwiligers.

Irado is voor beide functies op zoek naar 'enthousiaste, serieuze en (voor de theetuin) klantvriendelijke mensen, die het leuk vinden om in de buitenlucht te werken, in het bezit van een verklaring omtrent gedrag of bereid deze via Irado aan te vragen "Kennis van (moes)tuinieren is wel prettig, maar niet verplicht."

Voor hun inzet krijgen de vrijwillgers 'een gezellig en sociaal team van vrijwilligers' waarvan zij deel gaan uitmaken terug. Verder een werkomgeving in de natuur, een vrijwilligersvergoeding en een vrijwilligersverzekering. En al doende leren ze over het onderhoud van verschillende tuinen en hoe je dit op een milieuvriendelijke wijze te doen. Uiteraard is het werk naar verwachting goed voor de nodige, nieuwe, leuke contacten.

Meer weten of reageren? Zie hier.Gerelateerd