Kinderen niet langer opgenomen in Franciscus Vlietland

21-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De sluiting van de verpleegafdeling voor kinderen van het Franciscus Vlietland, waarover al langer wordt gesproken, gaat door. Vanaf eind deze maand worden er geen kinderen meer in het ziekenhuis opgenomen.

Dit meldt het ziekenhuis de huisartsen en andere betrokkenen in het bedieningsgebied.

Als reden voor deze stap noemt het Franciscus Gasthuis & Vlietland het tekort aan gediplomeerde kinderverpleegkundigen. "Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft daarom moeten besluiten om de opnames van kinderen vanaf 30 maart 2020 te concentreren in Franciscus Gasthuis." Volgens het ziekenhuis scheelt de maatregel zes kinderbedden, die dus extra bemand kunnen worden vanwege het bundelen op één plek.

De verpleegafdeling Neonatologie (zorg voor baby’s), poliklinische afspraken, dagbehandeling en acute zorg voor kinderen blijven in Franciscus Vlietland beschikbaar. "In goed overleg met de huisartsen uit de regio Nieuwe Waterweg-Noord, zijn (nieuwe) consultatiemogelijkheden voor in de avond en nacht op locatie Vlietland uitgewerkt."

Het overbrengen van de verpleegafdeling met verplegend personeel en behandelend artsen betekent dat kinderen in de avond en nacht door huisartsen niet langer doorgestuurd kunnen worden naar het Vlietlandziekenhuis voor beoordeling door de kinderarts. "Met de huisartsen is verkend om als alternatief in de avond- en nachturen een vorm van consultatie door de kinderarts op de HAP van locatie Vlietland te faciliteren."

Overdag kan in het Vlietland blijvend gebruik worden gemaakt van de op de polikliniek aanwezige kinderarts, bijvoorbeeld voor een beoordeling op de Spoedeisende Hulp.


Gerelateerd