Kinderraad ziekenhuis denkt stevig na over gezonde voeding

14-06-2018 Gezond Kor Kegel

Gezonde voeding, juist in het ziekenhuis!

SCHIEDAM – De kinderraad van het Franciscus Gasthuis & Vlietland komt volgende week met een baanbrekend advies over de keuzes die jonge patiënten moeten kunnen maken uit  gezonde voeding. 
Hanna de Vries van de Kleine Ambassade in Schiedam kondigt “verrassende conclusies en adviezen” aan. Het is zo bijzonder dat de bevindingen van de kinderraad nu nog niet naar buiten worden gebracht, maar dat er een speciale presentatie plaatsvindt tijdens een officiële slotbijeenkomst in het Nolet Auditorium van Franciscus Vlietland aan het Vlietlandplein 2 in Schiedam.  

Het ziekenhuisbestuur heeft de leden van de kinderraad gevraagd om onderzoek te doen naar de keuzemogelijkheden die jonge patiënten op de kinderafdeling hebben. Daarnaast hebben de kinderen zich verdiept in de informatieverstrekking aan de kinderen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. De kinderraadsleden gingen in gesprek met een kinderarts, een diëtiste en een voedingsdeskundige. De kinderraad kwam tot een aantal concrete adviezen. Tijdens de slotbijeenkomst pitchen de kinderen deze adviezen aan de Raad van Bestuur, de kinderafdeling en de afdeling voeding van Franciscus Vlietland. 

De huidige kinderraad nam in september het stokje over van de eerste kinderraad. Hij bestaat uit veertien kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam en omgeving. Onder begeleiding van docenten van de Kleine Ambassade en professionals uit het ziekenhuis hebben de kinderraadsleden kennisgemaakt met de werkzaamheden, medewerkers en verschillende afdelingen binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland. 
De kinderraad dacht ook mee over de kinderwebsite van het ziekenhuis en hoe kinderen met obesitas het beste benaderd en gemotiveerd kunnen worden. Ook over de manier waarop kinderen geïnformeerd willen worden als zij in hun omgeving te maken krijgen met kanker. Een aantal van hun adviezen wordt op dit moment al opgepakt door het ziekenhuis. 
De slotbijeenkomst vindt woensdag plaats om drie uur.