Knaagdieren weer spic en span dankzij scouts

05-06-2017 Gezond Redactie

foto’s: Scouting Tono-groep

SCHIEDAM -   De scouts van de Tono-groep maakten gisteren schoon bij knaagdierenopvang Het Knaafhof in Rijswijk.

In de opvang van de Dierenbescherming werden hoken schoongemaakt, vooral van konijnen. Maar ook de onderkomens van cavia's, gerbils en chincilla’s werden onder handen genomen.

Het was alles behalve alleen maar hard werken. "Er zitten hier heel veel konijnen”, vertelt de achtjarige Naomi. “En die zijn allemaal zóó lief”. Het liefst zou ze er eentje mee naar huis nemen. Maar vandaag boent ze de vloeren van de rennen in de kamer waar de ‘buitenkonijnen’ zitten. Ook Dylan van tien is hard aan het werk. Hij poetst de ramen van de binnenhokken, boent de wanden en voorziet de hokken dan van vers stro.

“Als scouts doen wij natuurlijk graag wat voor anderen”, zo vertelt Thomas, een van de leiders van de welpen. “De Dierenbescherming een dagje helpen met het schoonmaken van de hokken in de opvang past daar prima in. Dat is best even hard werken, maar de welpen doen het zeker met plezier”. De welpen van de Scouting Tono-groep, die onlangs hun groepshuis verloren aan een brand, hebben beloofd van de zomer nog eens terug te komen om weer te helpen.Gerelateerd