Categorieën

Service

Laarzen aan, buitenspelen

Laarzen aan, buitenspelen
Wonen

Laarzen aan, buitenspelen

  • Redactie
  • 06-10-2016
  • Wonen
Laarzen aan, buitenspelen

Foto's: De Stad Uit

SCHIEDAM – Er groeit van alles in de polders en weilanden rond Schiedam. Maar welke paddenstoelen zijn eetbaar? En wat kun je nog meer doen in de polder? Ravotten en klauteren, aan een touw over een sloot slingeren, vuurtje-stoken en buiten popcorn poffen!

Op 16 en 19 oktober kunnen kinderen uit de regio Rotterdam weer mee op paddenstoelenavontuur. De Stad Uit organiseert 'een super herfstvakantieprogramma' op een mooie plek in de Speelpolder Schiedam.

Er is volop gelegenheid om te spelen, paddenstoelen te ontdekken en lekker buiten te zijn. Het avontuur begint bij het Natuur- en Milieu Educatief Centrum Schiedam op de Harreweg 10. Van daaruit leidt het Ontdekpad de deelnemers via spannende opdrachten en grappige taken de stad uit, de polder in. Op de speelpolder zijn er allemaal activiteiten, er is les in de paddenstoelenacademie – en er zijn paddestoelen die je kunt eten, net als popcorn.

Het spelen begint om twee uur en duurt tot half vijf. De kosten per kind zijn twee euro. “Ouders mogen gratis meedoen.”

De Stad Uit werkt er aan om kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad te brengen. Sinds twee jaar zijn meer dan negenduizend kinderen en hun ouders op natuur en plattelandsexcursie gegaan. De Stad Uit is de Rotterdamse vertaling van Groen Doet Goed van IVN in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en tien steden. Stichting Lekker Groen is uitvoerder van De Stad Uit, in opdracht van gemeente Rotterdam.