Lamers voorzitter Brusselse milieucommissie

18-09-2017 Gezond Redactie

Foto: VNG

SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers is vandaag gekozen tot voorzitter van een Europees adviesorgaan. Het gaat om het Comité van de Regio's, de organisatie voor de lokale en regionale overheden, en daarvan de milieucommissie ENVE.

Die gaat zich de komende tijd bezighouden met onder meer advisering over de lokale aspecten van Europese initiatieven over energie, klimaat en de toekomst van het milieubeleid.

De Schiedamse burgemeester raakte in Brussel in het vizier toen hij zich inzette voor het verhelpen van knelpunten die gemeenten ervoeren bij de implementatie van Europese milieuregelgeving. Dat deed hij als voorzitter van de VNG-commissie Milieu, Energie en Mobiliteit.

Tijdens zijn installatie benadrukte Lamers dat hij zich inzet omdat de maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie en klimaatverandering, alleen op Europees niveau kunnen worden aangepakt. Hij zal in de rol van voorzitter van ENVE de kans krijgen om met de Europese Commissie en het Europees Parlement in gesprek te gaan over lokale aandachtspunten.Gerelateerd