Loopt het aantal nieuwe infecties echt terug?

10-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het RIVM meldt 63 nieuwe besmettingen met Corona sinds de opgave van zaterdag. Gisteren kwamen er 45 positieve testuitslagen bij, vandaag achttien.

Er werden volgens de gegevens sinds zaterdag geen Schiedammers opgenomen in het ziekenhuis en evenmin overleden er mensen als gevolg van hun Coronaklachten. Mogelijk speelt het weekend nog wel een rol in de vertraagde verwerking van informatie.

In heel Nederland lijkt sprake van een echte terugloop van het aantal nieuwe Corona-infecties. Na de 7521 van zaterdag werden er gisteren 6704 nieuwe positieve tests gemeld, vandaag 5910.

Het aantal ziekenhuisopnames loopt uiteraard achter op de ontwikkeling van het aantal besmettingen. Nadat er volgens de melding van zaterdag 264 mensen moesten worden opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, waren dat er gisteren 175 en vandaag 183.

Naar de Intensive Care gingen volgens de melding van gisteren 24 mensen; vandaag worden er 38 opnames op de IC gemeld. Er zouden nu 2487 mensen in het ziekenhuis liggen vanwege Corona, enkele meer dan bij de melding op zaterdag.

Zonder werd het overlijden van vier mensen in Nederland als gevolg van de pandemie geregistreerd, vandaag meldt het RIVM het overlijden van zeventien mensen. In het land zijn nu in ieder geval 17.340 mensen met – bewezen – Corona overleden.Gerelateerd