Meer Coronabesmettingen in Schiedam, niet meer tests

26-08-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal Coronabesmettingen in Schiedam zit weer in de lift, blijkt ook uit de weekcijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Afgelopen week - van maandag tot en met zondag - werden 104 positieve tests geregistreerd, het hoogste aantal in een maand.

In de voorgaande week waren er volgens de GGD 82 besmettingen, in de weken daarvoor negentig en 89. Ook in Rotterdam en Vlaardingen viel afgelopen week een stijging te constateren, maar niet zo sterk als in Schiedam.

De brandersstad komt van de drie ook met het hoogste percentage positieve gevallen op het totaal aantal in de teststraten of bij mensen thuis door de GGD afgenomen tests: 20,2 procent van de mensen die een test afgelegden bleken geïnfecteerd. De afgelopen maanden kwam zo'n hoog aandeel besmetten niet voor.

Dat is opmerkelijk, omdat het aantal afgelegde tests stabiel is: 515 tegen 506 en 630 in de weken daarvoor. Daaruit valt te concluderen dat de testbereidheid onder de Schiedammers afneemt (want: meer besmettingen en niet veel meer tests).Gerelateerd