Meer tests, minder infecties Schiedammers bij GGD

09-03-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Nog niet eerder dit jaar legden zo veel inwoners van Schiedam bij de GGD een Coronatest af als in de laatste week van februari. 1148 Inwoners van onze stad gingen naar een van de teststraten om zeker te weten al dan niet besmet te zijn met het virus. De voorafgaande week waren dat 1071 mensen (toen een record) en de week daarvoor 574 mensen.

De laatste keer dat zoveel Schiedammers de weg naar de teststraten vond was in de week rond Kerstmis. En in oktober was de week waarin de meeste mensen zich met een wattenstaafje lieten onderzoeken in de Fokkerstraat en andere teststraten: 1519.

De uitslag van de test liet in de laatste week waarvan er cijfers zijn vast minder mensen schrikken dan in de week daarvoor: 157 mensen kregen te horen dat zij besmet waren, terwijl dat er in de week tot 21 februari 173 waren. In de weken daarvoor lag het aantal positieve tests onder de honderd. De piek aan besmettingen die bleken in de teststraten deed zich voor in oktober, met 401 en 439 vastgestelde besmettingen in een week.

Daarmee bleek afgelopen week 13,7 procent van de Schiedammers die zich lieten testen besmet. Dat percentage ligt dus lager dan in de voorgaande week, toen dat uitkwam op 16,2 procent. Dat was het hoogste weekpercentage tot dusver dit jaar.

Gisteren meldde het RIVM veertien nieuwe besmettingen vastgesteld in Schiedam.

Gerelateerd