Minder nieuwe infecties, wel meer Coronapatiënten

26-07-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam dat door het RIVM wordt geregistreerd lijkt wat af te zwakken: in de afgelopen twee dagen zijn er 26 positieve tests bijgekomen. Dat is ongeveer de helft van het aantal nieuwe infecties dat vorige week dagelijks werd doorgegeven.

In heel Nederland vertoont de Coronagolf eveneens een sterke daling, eigenlijk al enkele dagen langer. Vandaag meldt het RIVM 3914 nieuwe besmettingen. Gisteren waren dat er 4665, eergisteren 5323 en de dag ervoor 6453. Vorig weekend lagen de cijfers nog op tienduizend of meer geregistreerde infecties per dag.

Het aantal ziekenhuisopnames vertoont nog geen daling: 146 mensen moesten zich daar laten behandelen vanwege Corona; de twee dagen daarvoor waren dat er 149. Het aantal mensen dat zorg op de IC nodig heeft stijgt zelfs nog: dat gold de afgelopen twee dagen voor 33 mensen, tegen 24 in de twee voorgaande dagen. Het aantal Coronapatienten dat op de Nederlandse Intensive Care-afdelingen behandeld wordt, is nu 140.

Vandaag wordt het overlijden van één Coronapatiënt gemeld, gisteren waren dat er vier.Gerelateerd