Minder tests, hoger aandeel positieve in teststraten

01-05-2021 Gezond Redactie

Het aantal test met positieve uitslag sinds begin dit jaar, in Schiedam, afgezet tegen de rest van de GGD-regio; bron: GGD


SCHIEDAM – Het aantal testen dat Schiedammers afleggen in de teststraten van de GGD Rotterdam-Rijnmond daalt harder dan het aantal positieve tests daaronder.

Het aandeel positieve tests stijgt daarmee. Vorige week kwam dat uit op 15,1 procent. Dat relatief steeds meer van de mensen die zich bij de GGD laten testen (of een GGD-medewerker thuis ontvangen voor een test) besmet blijken met het Coronavirus, is al langer aan de hand. Een week eerder kwam hun aandeel uit op 14,8 procent, de weken daarvoor (teruggaand in de tijd) was dat 13,5, 13,1 en 12,4 procent. Het was sinds half februari dat het aandeel positieve tests zo hoog was als vorige week.

Dat het aantal vastgestelde besmettingen niet zo sterk daalt (vorige week waren het er 250) heeft te maken met het feit dat minder mensen zich de afgelopen weken lieten testen. 1660 Schiedammers maakten vorige week de gang naar de teststraat (of kregen een GGD-er thuis op bezoek), een kleine vijftien procent minder dan de week ervoor. In de laatste volle week van maart werden er door stadgenoten de meeste tests afgelegd sinds het openen van de testcentra, eerst op Zestienhoven en later ook in de Fokkerstraat en elders in de regio: te weten 2580.

In diezelfde week werden ook de meeste infecties vastgesteld: bij 319 Schiedammers.Gerelateerd