Minister Van Ark: weinig hoop op versoepeling Coronamaatregelen

29-01-2021 Gezond Redactie


Laatste nieuws; 'Bronnen' rond het kabinet melden vanmiddag dat de kans reëeĺ is dat het kabinet zal besluiten de basisscholen op 8 februari weer te openen.

SCHIEDAM - Minister Tamara van Ark rekent niet op versoepelingen van de Coronamaatregelen. Tegen de NOS liet de minister voor Medische Zorg en Sport weten niet optimistisch te zijn over de kans dat het kabinet dinsdag versoepelingen van de Coronamaatregelen kan aankondigen. Daarvoor is de druk op de zorg nog te hoog, aldus Van Ark.

Coronamaatregelen als de school- en winkelsluiting en de avondklok zijn afgekondig tot 9 februari. Komende dinsdag geven Mark Rutte en Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) opnieuw een persconferentie om Nederland te informeren over al dan niet verlening van de maatregelen en nieuw beleid. Vooruitlopen daarop sprak Van Ark zich niet hoopvol uit: de druk in de ziekenhuizen blijft hoog, net als het aantal nieuwe besmettingen. Daarbij komen de toenemend infecties met de Britse en andere varianten van het virus als extra bron van zorg.

Als er versoepelingen van de maatregelen mogelijk zijn, dan zou het heropenen van de scholen bovenaan het lijstje staan, aldus de minister. Komende dagen zullen de adviseurs van het Outbreak Managementteam met nieuwe aanbevelingen komen en zal in het kabinet worden overlegd over voortzetting of verandering van het beleid van de regering.Gerelateerd