Mondkapjes verplicht bij winkelen in Rotterdam

30-07-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Wie vanaf woensdag wil winkelen in Rotterdam, moet een mondkapje op. De kapjes worden ook verplicht in delen van Amsterdam. Schiedam doet vooralsnog niet mee met de maatregel die een verdere verspreiding van het Coronavirus moet voorkomen.

Ieder vanaf dertien jaar moet in de twee grootste Nederlandse steden op straat en in winkels een mondkapje op. In het ov geldt deze verplichting in het hele land. Specifiek geldt de plicht voor ieder die in Rotterdam wil winkelen in het centrum, het Zuidplein en het Alexandrium bezoekt of de markten op het Visserijplein, Afrikaanderplein en de Binnenrotte af gaat. Tussen zes uur 's ochtends en tien uur 's avonds moet een kapje op.

In de gebieden waar de mondkapjesplicht gaat gelden, worden woensdag mondkapjes uitgedeeld. Wie zich niet aan de maatregel houdt, wordt daarop aangesproken en kan een boete krijgen of het verzoek krijgen om het gebied te verlaten.

 Op plekken waar al andere landelijke maatregelen gelden, zoals in horecagelegenheden, sportscholen en musea, gaat de mondkapjesplicht niet gelden.

Een woordvoerder van de gemeente Schiedam stelde eerder vandaag dat de stad niet mee gaat doen aan de proef waartoe door de rijksoverheid de mogelijkheden worden geschapen.Gerelateerd