Categorieën

Service

Nabij natuurgebied zaterdag open

Nabij natuurgebied zaterdag open
Uit

Nabij natuurgebied zaterdag open

  • Redactie
  • 03-01-2017
  • Uit
Nabij natuurgebied zaterdag open
SCHIEDAM - Op een steenworp afstand van Schiedam liggen de Ackerdijkse Plassen. Met een goedbewaard geheim: een historische boerderij uit 1666 en een natuurgebied vól met bijzondere vogels. Een paar keer per jaar wordt dit gebied opengesteld om te wandelen en vogels te bekijken. Zoals komende zaterdag.

De afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat veel verschillende soorten vogels hier naar voedsel zoeken, voldoende rust hebben en broeden. De Ackerdijkse Plassen zijn een ware oase voor vogels in de drukke Randstad. Zaterdag is de wandeling door het bosgebied rond de plassen, op zoek naar haar bewoners. De wandeling start om negen uur bij de historische boerderij. Die is te vinden aan de Rijksstraatweg 125, in de gemeente Delft. Er staat een duidelijk geel/blauw bord van Natuurmonumenten om de richting aan te geven. De rondgang duurt tot ongeveer half twaalf.

Aanmelden is gewenst. Dit kan op I: www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie kost € 5,- voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 8,-.