Nazorg prematuren naar Kleine Helden Huis

23-01-2018 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De kraamzorg van het Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt uitgebreid met een aanbod specifiek aan te vroeg geboren kinderen. De nazorg aan deze groep baby's wordt in handen gelegd aan 'Het Kleine Helden Huis'.

Dat is een nieuwe faciliteit aan de Oostzeedijk in Rotterdam die zondag wordt geopend. "Een rustige, veilige en niet klinische omgeving, ingericht als huiskamerconcept", aldus de initiatiefnemers.  

De artsen in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en Schiedam (zo lang de geboortezorg daar nog wordt aangeboden, vooralsnog tot en met 2019) zullen kinderen die na een zwangerschap van - flink - minder dan negen maanden geboren worden, voor nazorg doorverwijzen naar het Kleine Helden Huis. Enkele artsen en paramedici van het ziekenhuis denk aan een kinderarts, fysiotherapeut en logopedist, gaan spreekuren houden in 'het huis'. 

Het initiatief is mede bedacht door Angelique Haringsma, kinderarts en neo-natoloog van het Franciscus. "Na een bewogen periode in het ziekenhuis is het juist heel belangrijk dat de prematuren en het gezin in een rustige omgeving nazorg kunnen krijgen. We zijn dankbaar dat we zoveel steun van verschillende (zorg)organisaties hebben gekregen bij het opzetten van Het Kleine Helden Huis.”Gerelateerd