Negen mensen met Corona op IC Franciscus

23-03-2020 Gezond RedactieSCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland meldt 37 Coronapatiënten te behandelen.

In de twee ziekenhuizen liggen er negen mensen met een bewezen besmetting op de Intensive Care, waarvan veruit het merendeel in het Gasthuis in Rotterdam. Verder zijn er 28 patiënten waarvan de besmetting vast staat opgenomen op een van de isolatie-afdelingen. Van vier opgenomen mensen is er de verdenking dat zij het virus hebben opgelopen.

In Franciscus Gasthuis is een verpleegafdeling gereedgemaakt voor de opvang van Coronapatiënten. Die wordt ingezet als de behoefte aan afgezonderde bedden voor besmette patiënten verder toeneemt. "We proberen iedere keer voorbereid te zijn op de toestroom, die waarschijnlijk gaat komen", meldt het ziekenhuis. "We schalen op als de beschikbare capaciteit krap begint te worden."

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland laat ook weten dat het patiënten voortaan niet meer is toegestaan om begeleiding mee te nemen tijdens een afspraak of onderzoek, 'tenzij dit medisch noodzakelijk is, zoals bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten'. "Het is wel toegestaan om een patiënt bij de hoofdingang van het ziekenhuis af te zetten; de begeleider mag niet mee naar binnen."

Artsen van Franciscus hebben samen met het bedrijf Informed enkele animaties gemaakt waarin uitleg wordt gegeven over het Coronavirus (Covid-19). Met deze uitleg wil het ziekenhuis angst en spanning bij patiënten en familie verminderen. Het staat ieder vrij deze animaties te delen, aldus het ziekenhuis. Ze zijn te vinden op het You Tubekanaal van Franciscus. Een van de animaties staat hierboven.Gerelateerd