Nepcontroleur ROG-plus actief

01-02-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - ROG-plus waarschuwt voor een nep-controleur. Die diende zich onlangs aan bij een 87-jarige Vlaardingse pgb-houder.

ROG-plus, uitvoerder voor Wmo-gelden, stelt dat er maar één controleur is in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, en dat is Miranda van den Akker. "Zij zal haar bezoek bij u vooraf aankondigen." En ze beschikt over een identiteitspas van ROG-plus. Zij kan een inspectie uitvoeren of correct wordt omgesprongen met het persoonsgebonden budget. Of waarschuwen indien er een vermoeden is van een frauduleus optredende zorgverlener.

Helaas is een inwoner van de gemeente Vlaardingen slachtoffer geworden van iemand die zich voordeed als pgb-controleur, zo meldt ROG-plus. Dat gebeurde afgelopen maand, op een zondag. De 87-jarige cliënt liet deze zogenaamde controleur binnen. Deze doorzocht de woning van de cliënt. "Laat nooit zomaar iemand binnen die zich niet kan identificeren", aldus ROG-plus. "Bel als u twijfelt de politie, of door-de-weeks ROGplus. Kent u mensen in uw omgeving die ook zorg via een pgb hebben geregeld? Wijs deze mensen er op dat controleurs alleen door de week komen en vooraf aangekondigd."Gerelateerd