Niets te klagen over de omroep

02-10-2016 Gezond Han van der Horst

Schiedamse mediavertegenwoordigers luisteren toe, terwijl bemiddelaar Eric Wehrmeijer zijn bevindingen op tafel legt

COLUMN - Na veel dramatiek - althans voor onze Schiedamse verhoudingen - is er dan toch een oplossing gekomen voor de Schiedamse omroepproblematiek. Look TV en Radio Schiedam blijven gewoon in de lucht. Zij krijgen daarvoor subsidie van de overheid en van de gemeente. Pop Up Tv, die aanvankelijk de voorkeur genoot van het college, viste achter het net. Eigenlijk blijft na 6 november - als de nieuwe concessie voor de stadsomroep van start gaat - alles bij het oude. Behalve dan dat beide omroepen in raadskringen veel goodwill hebben verspeeld omdat ze er niet in slaagden een samenwerkingsvorm te vinden.

Wat moet je daarvan als burger denken? Als het om de resultaten gaat, hebben wij burgers niets te klagen. Pop Up Tv blijft gewoon via het internet uitzenden. We hoeven ook Radio Schiedam en Look niet te missen. Tussen de bedrijven door blijft de Zos met haar studiootje achter het Vlietlandziekenhuis ook gewoon via de kabel uitzenden. Me liefje wat wil je nog meer? Je krijgt nog meer. Sinds korte tijd kun je via het internet ook nog de radioprogramma’s krijgen van de ISRO. Die heeft een studio in De Erker op de Aleidastraat. De makers richten zich in het bijzonder op oost en het westen.

Als je de websites erbij optelt met nieuws over onze stad, is het met de variatie in de media in Schiedam helemaal zo slecht niet gesteld. En in de meeste gevallen kunnen burgers meteen reageren op het gebodene.

Nee, we hebben niets te klagen met deze uitkomst.Gerelateerd