Nieuwe golf Coronabesmettingen in Schiedam

24-03-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het RIVM meldt vandaag het overlijden van een Schiedammer met Corona. Hij of zij is het 104de dodelijke slachtoffer van de pandemie in de stad.

Het aantal nieuwe besmettingen blijft hoog: vandaag worden er 55 nieuwe positieve tests in de stad gemeld. Daarmee zijn er deze week 376 Schiedammers besmet geraakt met het virus, afgezet tegen honderdduizend inwoners zijn dat er 474. Een week geleden lag dat cijfer nog op praktisch de helft: 247. Nog niet eerder dit jaar werden in een week zo veel nieuwe infecties vastgesteld. Op 9 november vorig jaar werd voor het laatst een groter aantal positieve tests in een week geregistreerd. Daarmee is Schiedam nu duidelijk in een nieuwe golf met Coronabesmettingen beland.

In heel Nederland werden volgens de statistieken in de afgelopen 24 uur 7624 nieuwe infecties met Covid-19 gemeld, ruim tweeduizend meer dan gisteren werden geregistreerd.

De ziekenhuizen meldden de opname van 219 mensen met het virus, ruim zestig minder dan zij gisteren aan patiënten binnenkregen. Op de Intensive Care belandden 37 mensen, vijf meer dan gisteren. Waar er gisteren nog 49 mensen overleden ten gevolge van Covid-19 waren dat er in de afgelopen 24 uur 31. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van het coronavirus ligt volgens het RIVM in Nederland nu op 16.371Gerelateerd