Nieuwe kinderraad voor ziekenhuis

27-11-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een nieuwe kinderraad. Afgelopen week werden de vijftien nieuwe raadsleden geïnstalleerd.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bijzijn van genodigden en familieleden van de kinderen. Dit schooljaar gaat de kinderraad de zorginstelling van adviezen voorzien.

Uit tientallen aanmeldingen zijn de vijftien geselecteerd. Allemaal zijn ze tussen de tien en twaalf jaar oud. De kinderen hebben soms heel specifieke redenen om in de raad actief te willen zijn. Nusayba (11) wil later graag gynaecoloog worden: "Ik zit in de kinderraad, omdat ik wil ontdekken hoe het is om in het ziekenhuis te werken." Roos (10) zit bomvol ideeën die ze graag wil delen. "Ik wil meedenken met het ziekenhuis over hoe sommige dingen beter gedaan kunnen worden, zodat het ziekenhuis een nog fijnere en veiligere plek voor kinderen wordt." Alle kinderen stonden te trappelen om te beginnen, zo laat de raad weten.

Voorafgaand aan hun installatie hebben de kinderen zich verdiept in allerlei zaken. Zo deden zij onderzoek, interviewden ze medewerkers, patiënten en bezoekers en bezochten ze verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Direct na de installatie presenteerden de kinderen aan de hand van hun bevindingen het eerste advies over hoe het ziekenhuis kinderen van acht tot zestien jaar het beste kan informeren via een aansprekende website. De komende tijd gaat het ziekenhuis aan de slag met het verwerken van de adviezen.

De kinderraad is volgens het Franciscus Gasthuis & Vlietland 'zeer waardevol' omdat de raad inzicht geeft in het perspectief en de wensen van kinderen. Onder begeleiding van kinderarts Esther Hentzen, communicatiemedewerkers van het ziekenhuis en medewerkers van De Kleine Ambassade zal de kinderraad zich het komende schooljaar verdiepen in verschillende thema’s. Vast en zeker volgen er ook meer adviezen.Gerelateerd