Nieuwe ronde borstonderzoek

15-02-2016 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Vrouwen uit Schiedam die zijn geboren in de jaren 1941 tot en met 1966 kunnen binnenkort meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Bevolkingsonderzoek Zuid-West roept hiertoe op.

Vrouwen tussen de vijftig en 75 kunnen daarvoor terecht in het borstonderzoekscentrum aan de Rochussenstraat 125 in Rotterdam. Tot en met juli worden meer dan elfduizend vrouwen uit Schiedam per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum. Vanaf 26 februari kunnen zij in het onderzoekscentrum terecht.

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk.Gerelateerd