Niks deprimerend; plezier!

11-01-2019 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Van 'blue monday' naar 'feel good day'. Dat is het idee achter een ontmoetingsdag voor zestigplussers, maandag over een week. Over hoe meer uit het leven te halen en omgaan met de zaken die op je pad komen.

"Op de donkerste dag van het jaar zetten wij de schijnwerpers op het leukste van het leven!", zo stellen de organisatoren. Maandag 21 januari wordt wereldwijd - nou ja, vooral door mensen die marketing gestudeerd hebben - neergezet als de meest trieste dag van het jaar. Seniorenwelzijn, Mooi Werk, Dock en Kijk op welzijn, samen met de gemeenten Barendrecht, Vlaardingen en Schiedam vonden dit maar een sippe constatering en willen in plaats van een deprimerende dag een plezierige dag te maken. Want of het een deprimerende dag wort 'dat bepalen we eigenlijk zelf'.

Alle zestigplussers van Vlaardingen en Schiedam zijn uitgenodigd in het Wennekerpand om te praten en na te denken over 'de kracht en energie van 60+'. Bewustwording, ont-moeting en het uitwisselen van ervaringen staan centraal, aldus de organisatoren. "Er is een gevarieerd programma, bestaande uit diverse workshops, een gezamenlijke lunch en veel inspiratie. Bezoekers kunnen ontdekken wat ontmoeten, samen, creëren, plezier en gezondheid voor hen kunnen betekenen." Op het programma - vanaf half tien inloop - staan drie workshoprondes met een gezamenlijke opening en afsluiting. Dat laatste zal na de klok van drieën gebeuren. De inbegrepen lunch wordt gesponsord - 'deze eerste keer' - door de gemeente Schiedam, 'met een bijdrage van de gemeente Vlaardingen en de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid'.

Aanmelden kan via E: info@seniorenwelzijn.nl of T: 010-248 6888.Gerelateerd