Ondernemer begint met mobiele sneltests

28-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Frans Bul wil Corona de wereld, in ieder geval de stad uit hebben en besloot het niet bij mooie dromen te laten. De Schiedamse ondernemer, eigenaar van Vakgarage Charloisse Poort aan de Laan van Bol'Es, begint een mobiele dienstverlening om snel Coronatests uit te voeren, op locatie.

Bul wil met zijn test vooral ondernemers bedienen, die snel willen weten of hun personeel Corona heeft of niet. Hij rijdt met een busje voor en biedt een sneltest aan, voor 125 euro per persoon. Binnen twintig minuten is er dan uitsluitsel. Hij noemde zijn initiatief Mobiele Corona Sneltest.

Bul vertelde erover aan RTV Rijnmond. "Ik heb ook geen idee of het gaat lopen, of het een succes wordt en hoeveel testen er worden aangevraagd. Maar voor zover ik weet is het wel de eerste mobiele sneltestservice in Nederland." Bul hoopt wellicht al eind deze week, maar in ieder geval begin volgende week de eerste tests af te nemen. Medewerkers krijgen een korte opleiding van een arts om de testen goed en veilig uit te voeren, aldus Bul aan de regionale omroep.Gerelateerd