Ontwikkeling gevolgen Corona in Schiedam nog niet gunstig

08-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De ontwikkeling van de gevolgen van infectie met Corona voor Schiedammers is nog allerminst gunstig. Het RIVM meldt vandaag een overleden stadgenoot, vier ziekenhuisopnames en 44 nieuwe besmettingen in de stad.

Gisteren werden er 48 positieve Coronatests van Schiedammers gemeld, de dagen ervoor vertoonden een sterk wisselend beeld, met 81, 68, 46, 71 en 89 besmettingen. In een week tijd kwamen 447 stadgenoten positief uit een Coronatest.

Komende dagen besluit het kabinet of er extra maatregelen nodig zijn om het virus echt terug te dringen. Daarbij wordt met name naar de regio Rijnmond gekeken en wordt onder meer een avondklok en mogelijk ook sluiting van in ieder geval sommige scholen bekeken.

De stad is van koploper afgezakt tot nummer drie op het lijstje met Nederlandse gemeenten met relatief de meeste besmettingen, ook al daalde het aantal infecties per honderdduizend inwoners in de afgelopen week van 628 gisteren naar 564 vandaag. Loon op Zand en Rucphen, beide in Brabant, haalden Schiedam in. Vlaardingen ging van twee naar vier.

In heel Nederland daalt het aantal vastgestelde besmettingen wel resoluut. Het RIVM meldt 5703 positieve tests, tegen 6689 gisteren.

In het ziekenhuis werden de afgelopen dag 149 mensen opgenomen. flink minder dan de 248 mensen van gisteren. Hierbij kan overigens ook een effect optreden van het weekend, dat maakt dat in de ziekenhuizen niet alle informatie wordt verwerkt. Er liggen nu 1697 mensen in het ziekenhuis met Corona, tegen 1782 gisteren.

Een kleine zeshonderd van hen worden behandeld op de Intensive Care, waar sinds gisteren ook nog 36 nieuwe patiënten werden opgenomen. Fors minder mensen overleden de afgelopen dag als gevolg van Coronabesmetting: 44, tegen 73 gisteren en eergisteren 118.Gerelateerd