Opknapbeurt voor Ikkie

12-07-2017 Gezond Christien Bruggeman

SCHIEDAM - Anne-ikke, ofwel: Annelieke van der Zande heeft afgelopen weken de Schiedamse speel-o-theek Ikkie aan het Bospad een frisse opknapbeurt gegeven. Annelieke vindt het leuk om creatief bezig te zijn en maakt prachtige muurschilderingen, muziekdoosjes en kunst op canvas en hout. Op haar website www.anne-ikke.nl toont zij allerlei dingen die eerder gemaakt zijn in opdracht, als cadeau of zoals de metamorfose van speel-o-theek Ikkie: gewoon voor de lol.

De speel-o-theek is in 1980 opgericht en is een soort bibliotheek van speelgoed. Kinderen in de leeftijd tot twaalf jaar mogen er tegen een betaalbare prijs voor drie weken speelgoed lenen. Ze hebben er voor ieder wat wils. Van puzzels en gezelschapsspellen, tot glijbanen en skelters.

Vrijwilligster Beverly Brown vindt dat de gezellige speel-o-theek Ikkie best wat meer aandacht kan gebuiken. Zij is al negentien jaar vrijwilligster en denkt dat veel Schiedammers het bestaan van haar favoriet organisatie in de stad, niet kennen. Ze hoopt dat met een beetje aandacht, steeds meer Schiedammers de weg naar de speel-o-theek (recht tegenover natuurcentrum De Boshoek) weten te vinden. Wat haar duidelijk dwars zit is dat door gebrek aan vrijwilligers, op sommige dagen de speel-o-theek gesloten moet blijven. "Kinderen ontwikkelen zich beter door te spelen", vindt zij, en dat moet niets in de weg staan.

Speelgoed lenen kan door lid te worden van Ikkie of een knipkaart te kopen. Dit laatste is met name een mooie oplossing voor oma’s, opa’s en oppasgezinnen.

Wie wil kan altijd binnenlopen bij de speel-o-theek. De openingsuren zijn:
Dinsdag 9.00 – 11.00
Woensdag 13.00 – 15.00
Donderdag 19.00 – 20.00
Vrijdag 15.00 – 16.30
Zaterdag 10.00 – 11.30

Let op! Tijdens de schoolvakanties is Ikkie gesloten, maar de deuren gaan wel elke eerste zaterdag en laatste zaterdag van de vakanties open.
Gerelateerd