Opnieuw Schiedammer aan coronavirus overleden

21-05-2020 Gezond Redactie

SCHIEDAM – Opnieuw is een Schiedammer aan het coronavirus overleden. Het totaal komt daarmee op 23. 221 Schiedammers  zijn positief getest op het coronavirus, 55 van hen werden in het ziekenhuis opgenomen. In Vlaardingen zijn er 261 mensen besmet geraakt, daarvan werden er 42 in het ziekenhuis opgenomen en zijn er 28 overleden. 62 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen werden er 20 in het ziekenhuis opgenomen. Drie inwoners van Maassluis bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 253 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 44.700. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 27, gisteren stierven er 33 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.775 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 13 naar 11.640.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd