Opnieuw vijf Schiedammers met Corona besmet

08-08-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Net als gisteren meldt het RIVM vandaag vijf nieuwe gevallen van Coronabesmetting in Schiedam.

In voorgaande dagen lag het aantal gecconstateerde virusinfecties hoger. De teller staat nu op 365 mensen uit Schiedam die het virus hebben opgelopen.

In heel Nederland worden vandaag 486 nieuwe positieve tests gemeld, iets minder dan gisteren. Opvallend is het aantal van drie overledenen in Nederland, hoger dan afgelopen dagen maar niet meer dan een fractie dan op het hoogtepunt van de uitbraak in maart en april. In totaal zijn in Nederland nu 6157 mensen met bewezen Corona overleden; het Centraal Bureau voor de Statistiek schat het feitelijke aantal overleden dat Corona had opgelopen op zo'n tienduizend mensen.

Volgens het RIVM zijn vandaag twee mensen met Coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. In het Franciscus Gasthuis & Vlietland liggen zowel in Schiedam als Rotterdam mensen met een bewezen Coronabesmetting.

In het Gasthuis in Rotterdam werd bij twee verpleegkundigen van de Spoedeisende Hulp ook Corona vastgesteld. Zij zijn in quarantaine gegaan, de collega's met wie zij contact hebben gehad worden getest. De medewerkers in Rotterdam en Schiedam werken in eerste instantie alleen in hun 'eigen' ziekenhuis, dus zonder gecombineerd rooster of uitwisseling.Gerelateerd