Categorieën

Service

Opvolger Schie gezocht - als groenste straat

Opvolger Schie gezocht - als groenste straat
Wonen

Opvolger Schie gezocht - als groenste straat

  • Redactie
  • 24-05-2016
  • Wonen
Opvolger Schie gezocht - als groenste straat
SCHIEDAM - Welke straat is groener dan de Schie? Vorig jaar won deze kade in Schiedam-Centrum de titel 'Groenste Straat'. Dit jaar organiseert Groei en Bloei (vereniging voor tuinliefhebbers), samen met de gemeente Schiedam de verkiezing opnieuw.

Bewoners die denken in een 'groene' straat te wonen of die denken hun straat binnenkort te kunnen 'vergroenen', worden uitgenodigd mee te doen aan de wedstrijd. Aanmelden kan tot 19 juni. De winnaar van de verkiezing kan 'een mooi bedrag' verdienen om als straat iets mee te organiseren, bijvoorbeeld een straatfeest of meer bloemen en planten. Plus natuurlijk de titel en een bord met de eervolle vermelding 'Groenste Straat van Schiedam 2016'. 

Een Groene Straat is een straat, of laan, of singel, met plantenbakken, geveltuintjes en groen in betegelde voortuinen. Dergelijke perken maken het straatbeeld groener en gezelliger, aldus de organisatoren.

De jury van de verkiezing bestaat uit groendeskundigen. Zij gaan in de zomermaanden op pad om deelnemende straten te beoordelen. Zij letten daarbij op: het totaalbeeld, de staat van onderhoud, originaliteit en duurzaamheid. Bonuspunten zijn er te verdienen voor planten die 'insectenvriendelijk' zijn. De groenste straten van afgelopen jaren worden zwaarder beoordeeld dan de andere straten. Deze moeten duidelijk iets extra's toevoegen om dit jaar weer in aanmerking te komen voor de eerste prijs.