Parkinson? Dit kan de Frankelandgroep voor u betekenen

27-03-2023 Gezond Advertentie


SCHIEDAM - Heeft u of uw naaste te maken met de diagnose van de ziekte van Parkinson? En bent u op zoek naar professionele verzorging, begeleiding en/of behandeling of een leuke activiteit? Het expertisecentrum Parkinson van de Frankelandgroep is er voor u én uw partner of overige mantelzorgers. 

Wekelijks: visiteclub voor mensen met de ziekte van Parkinson

Bij onze visiteclub voor mensen met de ziekte van Parkinson kunt u wekelijks samen in een ongedwongen en rustige sfeer een gezellige middag doorbrengen, in een kleinschalige groep. Deze visiteclub wordt begeleid door bevlogen en deskundige vrijwilligers onder eindverantwoordelijkheid van de coördinator visiteclubs en biedt volop aandacht voor zowel ontspanning als afwisselende (beweeg)activiteiten. Het is ons doel om ervoor te zorgen dat u en uw mantelzorger(s) even op adem kunt komen.

Elke twee maanden: Parkinson Café

In samenwerking met de Parkinson Vereniging, Minters Mantelzorg en de Parkinsonverpleegkundige van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, organiseren wij één keer in de twee maanden het Parkinson Café: een laagdrempelig trefpunt voor mensen met Parkinson, hun partner en overige mantelzorgers. Het programma van het Parkinson Café wordt begeleid door een vast team professionals vanuit ons expertisecentrum en er worden regelmatig presentaties van deskundigen gegeven. Er is alle ruimte om vragen te stellen en om onderling in gesprek te gaan.

Interesse?

Zowel de Parkinson-visiteclub als het Parkinson Café vinden plaats in het zorgcentrum Frankeland, Sint Liduinastraat 10. De Parkinson-visiteclub komt elke donderdag bij elkaar van 13.00 tot 16.00 uur. 

Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Annouk Nagelhout, coördinator visiteclubs, E: a.nagelhout@frankelandgroep.nl.

Het eerstvolgende Parkinson Café vindt plaats op dinsdag 16 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst is onze GZ-psycholoog Wesley Braber te gast. Hij vertelt meer over mogelijke slaapproblemen bij mensen met de ziekte van Parkinson. Klik hier voor meer informatie. Aanmelden is niet nodig, wees welkom!Gerelateerd