Petitie roept op kraam en kinderzorg bereikbaar te houden

18-11-2021 Gezond Redactie/Vlaardingen24


VLAARDINGEN – De Vlaardingse CDA-raadsleden Marieke Thommis en John Huf boden eergisteren aan ziekenhuisbestuurder Marjolein Tasche een petitie aan met ruim dertienhonderd handtekeningen. Daarin wordt opgeroepen om de kinderverpleegkunde en de kraamafdeling te behouden in het Waterweggebied.

In een gesprek daarna is gesproken over de toekomstplannen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hierbij gaf Tasche aan dat het ziekenhuis ook de zorg zoveel mogelijk thuis of dichtbij huis wil bieden, maar dat behandeling soms verderweg noodzakelijk is om kwaliteitsredenen.

Er werd ook gesproken over het Franciscus Oncologiecentrum in Schiedam, waar de patiënten uit beide regio’s behandeld worden en de grote investeringen die komende jaren gedaan gaan worden in Franciscus Vlietland.

Na het bericht van Franciscus Vlietland over de verplaatsing van de klinische kinderverpleegkunde van Schiedam naar Rotterdam door personeelstekort en de concentratie van de acute verloskunde om kwaliteitsredenen, is het CDA in Vlaardingen vorig jaar een petitie gestart. Het CDA wil de zorg dichtbij houden en voor iedereen bereikbaar. De Franciscuslocatie in Rotterdam is voor Vlaardingers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeilijk te bereiken.

Vanuit Holy-Noord is de reistijd met het ov minimaal een uur en met de drukte en bij filevorming op de A20 kunnen gevaarlijke situaties ontstaan, zo stellen de bezorgde Vlaardingers die de petitie tekenden. Deze zorgen werden bij de overhandiging uitgesproken en worden door het ziekenhuis meegenomen in de gesprekken met verloskundigen en huisartsen.Gerelateerd