Pijn centraal op symposium

18-11-2015 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Een symposium over pijn en pijnbestrijding. Die stond al lang op het verlanglijstje van de betrokkenen in het Liduinajaar. Nu komt het er van: volgende week zaterdag wordt in Huize Frankeland zo'n symposium gehouden.

Het wordt een dag 'op niveau', maar niet met een wetenschappelijke inslag. De dag is vooral bedoeld voor de Schiedammers en voor mensen die nieuwe manieren zoeken om om te gaan met hun pijn. Dat kunnen ouderen zijn, of mensen met rugklachten of andere vormen van chronische pijn.

Verschillende wetenschappers en therapeuten voeren het woord, zoals Jan-Paul van Wingerden, directeur van het Spine and Joint Centre, die de middag opent met een lezing over chronische pijn en hoe die in te schatten. In de twee workshoprondes die daarop volgen zijn onder meer ook een geriatriefysiotherapeut en een specialist Ouderengeneeskunde aan het woord. Ook is er aandacht voor aromatherapie en aandacht voor het combineren van pijn en het beoefenen van hobby's.

Dit symposium maakt onderdeel uit van het jaar waarin de Schiedamse heilige Liduina centraal staat. Zij verwierf haar reputatie door haar omgang met de chronische pijn die zij had.

'Over pijn en hoe daarmee om te gaan' begint om een uur en duurt tot na vieren. De toegang is betaald: kaarten à 4,95 euro zijn te kopen via www.ontdekschiedam.nl.Gerelateerd