Categorieën

Service

Plan: 'ambulance light'

Plan: 'ambulance light'
Gezond

Plan: 'ambulance light'

  • Redactie
  • 08-03-2017
  • Gezond
Plan: 'ambulance light'
SCHIEDAM -  Een nieuw plan in het bestrijden van het gebrek aan verpleegkundigen op de ziekenauto: ambulance light. De Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) oppert dit voorstel om de bestaande problemen op te lossen, zo meldt het AD.

Die spelen onder meer in het vervoer tussen de twee ziekenhuizen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland: door concentratie van medische disciplines in één van beide huizen moeten er meer patiënten tussen Schiedam en Rotterdam vice versa worden vervoerd. Omdat het aantal ziekenauto's in de regio beperkt is, met name omdat gespecialiseerde verpleegkundigen schaars zijn, is het soms lang wachten eer een patiënt de rit kan maken.

Arie Wijten, voormalig wethouder van Schiedam en directeur van de AZRR, stelt voor om ambulances in het leven te roepen waar verpleegkundigen van de ziekenhuizen het vervoer van de patiënt begeleiden.

Om dit nieuwe type vervoer in het leven te roepen moeten volgens Wijten nog de nodige wettelijke klippen worden genomen. Maar er zijn ook praktische bezwaren: ook de ziekenhuizen kampen met grote tekorten aan verplegend personeel. Schiedam24 schreef er bijvoorbeeld over in dit artikel. Het was de belangrijkste reden van de nachtelijke sluiting van de spoedeisende hulp in het Vlietland.