Plan bundeling kraamzorg nabij

22-01-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland komt binnen enkele weken met een plan voor concentratie van zorg over de ziekenhuizen in Schiedam en Rotterdam. Het zegt zich niet te herkennen in berichten als zou het ziekenhuis het gesprek met gemeenten, kraamzorg, verloskundigen en huisartsen hebben afgebroken.

Sinds enkele maanden praten vertegenwoordigers van deze partijen over concentratie van de geboortezorg in Rotterdam. Deze week kwamen er berichten naar voren dat het ziekenhuis dit overleg heeft afgebroken.

Ook op andere disciplines dan de geboortezorg wordt gesproken over taakverdeling en bundeling van zorg. Het plan dat het ziekenhuis aankondigt lijkt veel breder te zijn dat 'de kraam'.

“Vanzelfsprekend wordt dit voornemen (het concentratieplan, red.) ter advisering neergelegd bij de interne adviesorganen. Na de adviseringsfase zal de raad van bestuur in april een besluit nemen”, aldus een verklaring van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

“Franciscus Gasthuis & Vlietland hecht veel waarde aan het constructieve overleg dat tot nu toe gevoerd is met de betrokken partijen”, aldus de verklaring van het ziekenhuis, over het overleg met betrokkenen in de geboortezorg. “Recent hebben wij een vervolguitnodiging ontvangen van de drie Waterweggemeenten om bij een oriënterende raadscommissie aanwezig te zijn.” Die vergadering is op 3 februari. “Graag maken wij gebruik van deze uitnodiging en wij stellen het op prijs dat het een openbare vergadering is. Als ziekenhuis hebben wij met de ketenpartners de maatschappelijke verantwoordelijkheid om hoge kwaliteit en continuïteit van medische zorg te garanderen voor nu en in de toekomst. Juist het inrichten van kwalitatieve hoogwaardige veilige zorg doen wij in overleg met onze ketenpartners, met wie wij een goede professionele relatie hebben.”

 


Gerelateerd