Politie: als je hulp inroept, meld dan Coronabesmetting

27-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De politie in de regio attendeert de mensen op de noodzaak melding te maken van ziekteverschijnselen of een positieve Coronatest als de hulp van de agenten wordt ingeroepen. Twee agenten zitten thuis

Een politie-agente vooral werkzaam in Roterdam-IJsselmonde werd eerder deze week onaangenaam verrast na een oproep om naar 'een medische melding' te gaan. "Dit jaar ben ik een trotse tweelingmoeder geworden. Vorige week was weer mijn eerste werkweek na de zwangerschap." Vanuit de meldkamer kreeg zij de opdracht naar een woning te gaan, nadat de bewuste melding was binnengekomen. "De meldkamer vraagt bij een melding of er klachten zijn die kunnen wijzen op Corona, zodat wij indien nodig beschermingsmiddelen aan kunnen trekken voor onze veiligheid." In dit geval stelde meldkamer dat er geen sprake was van Coronaklachten.

Eenmaal in de woning, waar inmiddels ook politiemensen van een andere post en de ambulance aanwezig waren, werd flink gehoest door het slachtoffer. "In het ziekenhuis werd hij getest. Hij bleek Corona te hebben. Alle hulpverleners waren te goeder trouw binnen geweest zonder beschermende kleding."

Ook de politie in Schiedam heeft te maken met meldingen waarbij een (mogelijke) Coronabesmetting niet gemeld wordt, zo stellen de agenten op Facebook. "Net als de collega van politie Rotterdam-IJsselmonde werden twee collega's van ons team na een melding onaangenaam verrast omdat de melder niet door had gegeven Corona te hebben. De collega's zitten nu in quarantaine."

Dat zijn vervelende zaken voor de politie, waarbij tijdelijk vrouw- en mankracht wordt ingeboet, meestal zonder dat dat nodig was geweest, blijkt dan achteraf. Daarom de oproep: "Geef netjes en eerlijk antwoord op de vragen die de telefoniste stelt. We komen echt wel, ook als u Corona heeft. We komen dan alleen voor onze veiligheid in pak en met mondkap op."Gerelateerd