Positieve uitslagen in teststraten rijzen de pan uit

16-07-2021 Gezond Redactie

Foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Steeds meer Schiedammers leren na een test bij de GGD dat zij Corona hebben opgelopen. Afgelopen week waren dat er 126, tegen 22 in de week ervoor.

Het was voor het laatst rond half mei dat zo veel stadgenoten na een bezoek aan de teststraat of bezoek van een GGD-medewerker thuis leerden dat ze besmet waren met het virus.

Het aantal mensen dat zich bij de GGD liet testen steeg ook fors. Het ging om 1113 stadgenoten, tegen 624 in de voorgaande week.

De weken daarvoor wilden respectievelijk 423 en 412 Schiedammers via de test bij de GGD te weten komen of zij Corona hadden opgelopen of niet. De laatste keer dat in een week zoveel mensen in Schiedam zich lieten testen bij een GGD-teststraat of thuis door de GGD, was begin mei.

De combinatie van beide cijfers over afgelopen week leert dat 11,2 procent van de Schiedammers die zich liet testen, besmet bleek. In de voorgaande week was dat nog 3,5 procent. Onder de Vlaardingers bleek 9,9 procent besmet, onder de Rotterdammers die zich lieten testen 20,9 procent.Gerelateerd