Recordaantal nieuwe Coronagevallen in Schiedam

16-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Nog niet eerder werden er in Schiedam zo veel nieuwe gevallen van besmetting met het Coronavirus gemeld als vandaag. 21 Positieve tests betroffen Schiiedammers, aldus cijfers van het RIVM.

Voor het eerst ook is het aantal infecties per honderdduizend Schiedammers (de rekeneenheid die wordt gebruikt om te kunnen vergelijken) gestegen tot boven de honderd. In niet meer dan zeven gemeenten in Nederland ligt dat cijfer hoger. Behalve de drie grote steden zijn dat Bergeijk en de studentensteden Delft, Wageningen en Nijmegen.

Het kabinet kondigt voor vrijdag extra maatregelen aan in de bestrijding van de Corona-uitbraak. Denkelijk worden die voor in die regio's doorgevoerd waar de problemen het grootst zijn. Er zal vrijdag opnieuw een persconferentie zijn van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Ook in heel Nederland werd vandaag een recordaantal nieuwe gevallen van Corona gemeld: 1542 besmettingen.

De GGD Rotterdam-Rijnmond meldt dat het 'erg druk is op onze afsprakenlijn en onze testlocaties'. Die zitten volgens de gezondheidsdienst vol tot en met zaterdag. "Bel donderdag om een afspraak in te plannen voor zondag", zo adviseert de GGD.Gerelateerd